TatlıTatlılar

Pankek Tarifi (2 Kişilik)

Gerekli Malzemeler:

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak az un
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ (tava için)

Yapılışı:

  1. Bir kaba yumurtayı kırın ve üzerine şeker ekleyin. Bir çırpıcı ile şeker eriyene kadar çırpın.
  2. Sütü ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  3. Unu eleyerek karışıma ilave edin. Vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın.
  4. Karışım pürüzsüz olana kadar çırpın. Gerekirse biraz daha süt ekleyebilirsiniz.
  5. Tavayı orta ateşte ısıtın ve üzerine sıvı yağ gezdirin.
  6. Hamurdan bir kepçe alıp tavaya dökün. Hamurun üzeri göz göz olana kadar pişirin, sonra diğer tarafını çevirip pişirin.
  7. Pankeklerinizi sıcak servis edin. Üzerine bal, meyve veya çikolata sosu ekleyebilirsiniz.

İlgili İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu