Gerekli Malzemeler:
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak az un
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ (tava için)
Yapılışı:
- Bir kaba yumurtayı kırın ve üzerine şeker ekleyin. Bir çırpıcı ile şeker eriyene kadar çırpın.
- Sütü ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
- Unu eleyerek karışıma ilave edin. Vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın.
- Karışım pürüzsüz olana kadar çırpın. Gerekirse biraz daha süt ekleyebilirsiniz.
- Tavayı orta ateşte ısıtın ve üzerine sıvı yağ gezdirin.
- Hamurdan bir kepçe alıp tavaya dökün. Hamurun üzeri göz göz olana kadar pişirin, sonra diğer tarafını çevirip pişirin.
- Pankeklerinizi sıcak servis edin. Üzerine bal, meyve veya çikolata sosu ekleyebilirsiniz.